Eerste ONK van het seizoen

Tijdens de eerste ONK in Lochem  had het circuit soms meer weg van een ijsspeedwaybaan, dan van een motorcrosscircuit. Nadat de eerste stof er af gereden was, kwam de ijslaag aan de oppervlakte en viel het niet mee om grip op de baan te houden.

Savannah wist in de tijdtraining een 23-ste tijd neer te zetten en dat betekende een plek op de tweede startrij. Na de start van de eerste manche kwam ze als twintigste door, tot ze in aanraking  met een andere quadrijder waardoor ze enkele plaatsen terugviel. Dit verhoogde echter het adrenalinegehalte alleen maar en ze zette zich schrap om plaatsen terug te veroveren. En met succes. Gedurende de laatste ronden wist ze nog een heel aantal plaatsen te pakken en finishte op de zeventiende plaats.

Bij de start van de tweede manche stond de tweede rij op een modderige bovenlaag, waardoor de bevroren grond eronder zorgde dat de meeste rijders niet lekker weg kwamen. Ook Savannah niet. Ze werd ingesloten, waardoor ze als dertigste door kwam na de eerste ronde. Opnieuw leek ze een opmars te willen maken, maar ook nu waren er collega-rijders die haar in de weg zaten. Terwijl er één met de quad dwars over de baan kwam te staan en haar voorganger daar op knalde, ging Savannah daar nog over heen en duikelde er over de kop af. Haar quad dook het bos in. Dit kostte de nodige tijd. Zelf overeind komen, de quad halen en dan proberen je weg te vervolgen. Dit kostte haar één volledige ronde. Toch behaalde ze uiteindelijk nog een 29-ste plaats.

Vol goede moed op naar de volgende wedstrijd voor het ONK Quad Masters. Dit is op 1 april  in Valkenswaard.