Geslaagd thuiswedstrijdje

Gisteren werd op het onlangs getransformeerde crosscircuit “de Kappenbulten” in Halle een combinatiewedstrijd gereden van NK Quads en Streekwedstrijd. Dit houdt in dat de deelnemers die meedoen aan de streekwedstrijd (een competitie van 5 regioclubs) uitkomen in het deelnemersveld van de NK Quads. Zo ook voor Savannah. Zij heeft zich aangemeld voor de streekwedstrijden en was daardoor deelnemer in de NK wedstrijd.

Er stonden 41 quads klaar voor de training. Een veronderstelling dat deze groep in tweeën zou worden gesplitst was een illusie. Alles moest samen rijden, wat passeren niet gemakkelijker maakt, want zodra er éénmaal sporen liggen, wordt het passeren van langzame rijders op de ideale lijn niet eenvoudiger.
Savannah wist in de tijdtraining een zevende tijd neer te zetten. Hierdoor had ze een mooie plek op de eerste startrij.

Bij de start van de eerste manche echter, kwam ze enigszins in de verdrukking, waardoor ze niet met de eersten mee kon het bos in. Ze kwam als veertiende het bos weer uit na de eerste ronde en moest aanzetten om nog een aantal rijders te kunnen passeren. Toch liep het niet helemaal lekker. De vering stond niet helemaal juist afgesteld en daardoor ging ze niet goed over de gaten en kreeg wat klappen te verwerken en ondanks dat ze zich naar een tiende plaats had weten te rijden, moest ze uiteindelijk ook weer een paar plaatsen prijsgeven en finishte als twaalfde.

De start van de tweede manche leek een kopie van de eerste. Opnieuw week de quad naast haar van de lijn af en kwam naar haar toe, waardoor zij iets inhield wat betekent dat je niet meer voor in zit en dus weer een slag te slaan hebt. Ze lag opnieuw op een veertiende plaats, maar kwam na de eerste rond al op een tiende plek door. Ze kreeg nu de smaak goed te pakken en het rijden ging aanmerkelijk beter dan in de eerste manche. Ze wist naar een zevende positie te rijden en had nummer vijf en zes ook in het vizier, maar toen hoorde ze een geluidje in haar motor welke er niet in hoorde en ze besloot op uitrijden te rijden. Het gas werd niet meer volledig open gedraaid en ze moest nog twee rijders laten passeren, maar eindigde desondanks nog als negende. Jammer van de laatste ronden, maar ze had in ieder geval laten zien dat in het zandrijden intussen progressie boekt.

Foto’s: Erik Reuterink