Hemelvaartsdag in Rhenen

Donderdag was de vierde wedstrijd van het ONK Quads in Rhenen. Een mooie baan met internationale alure, een felle zon aan een strak blauwe lucht en maar liefst 43 inschrijvingen volgens de wedstrijdleider. Toch kwamen  er “ maar 40” in de baan bij de tijdtraining en hier hoefde geen schifting plaats te vinden, alle rijders mochten starten in de manches. Savannah wist een 23-ste tijd neer te zetten en was daar tevreden over.

ONK Rhenen

De eerste manche startende vanaf de tweede startrij reed ze bergop al enkelen voorbij en na drie ronden lag ze op een 24-ste plek, maar toen kwam ze de man met de hamer tegen. Haar onderarmen liepen vol en de op- en afstappen werden steeds zwaarder en voor haar moeilijker begaanbaar en waar ze eerst diversen voorbij gereden was, werd ze nu zelf gepasseerd, maar met behoud van lijf en leden, finishte ze als dertigste.

ONK Rhenen

Terwijl de zon zorgde voor de nodige hitte, waar meerdere rijders toch hinder van ondervonden, werden Savannah’s onderarmen gemasseerd en klaargestoomd voor een tweede manche. Een plaatsje zoekende achter het starthek dacht ze er goed aan te doen om deze in te nemen achter de Belgische Davy de Cuyper, maar deze verraste zichzelf en ook haar door aanvankelijk net voor het vallen van het starthek al weg te willen rijden, toen weer in de remmen te moeten om dan na het vallen van het starthek met de meute mee te kunnen. Ook Savannah liet zich hierdoor verrassen en moest daardoor in de remmen. Hierdoor ging ze als laatste de eerste bocht in, maar wist wederom in de klimmetjes omhoog wat plaatsen te pakken. Ondanks de hoge temperaturen kon ze het nu beter volhouden en kreeg ze geen last van de armen. Een nadeel was dat haar voorrem het begaf, welke ze op dit circuit juist zo goed kon gebruiken.  Na ruim 30 minuten kwam ze als  27-ste onder de finishvlag door. Dit leverde in het dagklassement een 26-ste plaats op en het was weer een leerzame dag om bij te schrijven in het logboek.

ONK Rhenen

Foto’s: Rien Willems, Louis Peters, Freddie Driezes.