Kenny quad contest

Team: Kimberly & Kevin Solbas Cecilia

Super om eens met m’n spaanse teammaten in de Pont de Vaux te rijden. Zij komen ook al heel wat jaren in Pont de Vaux en we helpen elkaar altijd veel. Dus het was leuk om eens samen het avontuur aan te gaan.

De race viel dit jaar op 23, 24 en 25 augustus. Het was mijn eerste jaar aan het werk als arts, dus we hebben besloten de 4-uurs (2×2) te rijden. Dat geeft toch wat meer lucht in de voorbereidingsfase. Wij hadden de quad geprepareerd, dus het was voor teammaat Kevin even wennen in het begin. In de tijdtraining zetten we dan ook slechts een 60e tijd. Er stonden 114 teams aan de start, maar viel toch nog een beetje tegen.

Kevin nam de Le Mans start van de eerste manche voor zijn rekening. Motor sloeg niet gelijk aan, maar hij zat er redelijk bij (rond plek 35). Na ongeveer 50 minuten kwam hij binnen en stapte ik op de quad. Ik voelde direct dat er iets niet goed zat. Quad veerde slecht en bij elke schans klapte ik er bijna af. Eerst denk je dan: ‘oké, de baan is anders en ik moet gewoon even inkomen’. Maar na een rondje wist ik dat dit niet aan mij lag. Het duurde even voordat het team in de pits doorhad wat mijn wilde handgebaren betekenden. Gelukkig stond savannah op een plek, waar duidelijk te zien was dat er iets mis was met de achterschokbreker. Het team gaf aan dat ik maar door moest rijden, maar dat was echt behoorlijk zwaar. Hiernaast moest ik echt een stap rustiger rijden en kon ik niet springen. Uiteindelijk de race gefinished op een 40e plek.

De tweede manche ging ik voor de Le Mans start. Ik zat er supergoed bij, maar toen bleek het een valse start en moesten we overnieuw 🙁 Helaas daarna minder goed rond plek 30. In het eerste ruime uur voor de wissel gereden naar de top 20 (het doel!). Helaas ging de quad 2 rondes na de wissel met Kevin stuk op motorische problemen. Waarschijnlijk zijn alle klappen van de dag ervoor toch teveel geweest.

Jammer van alle pech, maar toch heel veel plezier gehad dit weekend met hele leuke mensen!