Korte maar zware dag in Valkenswaard

Gisteren, eerste Paasdag, was de tweede wedstrijd voor het ONK Quad Masters welke werd verreden in Valkenswaard. Een dag met weinig ups en veel downs.

Nadat het de hele nacht geregend had was het circuit er niet beter op geworden. Na het trainen van de vier wedstrijdklasses in de ochtend was er één goed spoor om te rijden en zou inhalen moeilijk worden. De training gaf al aan dat het niet Savannah haar dag zou worden. Ze behaalde in de tijdtraining een 27-ste tijd. Maar dat was in ieder geval nog een plek op de tweede startrij.

Terwijl de quadrijders in het parc fermé stonden te wachten voor de eerste manche, werd bij de NK zijspannen de rode vlag gegeven. Een teken dat de wedstrijd werd stilgelegd. Een rijder was onwel geworden en dat betekende dat er meerdere medische hulpdiensten ingeroepen moesten worden. Dit geheel duurde anderhalf uur. Een intensieve inzet van de hulpdiensten resulteerde er in dat de getroffen persoon per ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Alle lof voor het adequate optreden van de hulpdiensten.

Door deze interruptie werd besloten dat de Quad Masters en Zijspan Masters nog één manche konden rijden en dat de rest van de manches afgelast werd. De quadrijders, die al die tijd hadden staan wachten in de fuik, waren nat en koud, maar konden dat toch om 15.15 uur aantreden voor de eerste manche.

Savannah liet zich, door haar krappe plek op de tweede startrij, verrassen en werd ingesloten. Hierdoor ging ze als laatste over het startveld, maar in de eerste chicane wist ze slim meerdere rijders af te troeven en schoof een stuk naar voren. Dit was echter van korte duur. In de drukte van de groep werd ze afgesneden en liet daardoor haar motor afslaan en het duurde even voordat deze weer aansloeg. In de achterhoede vervolgde ze haar weg, om niet in de vorm van de dag te komen, door de diepe, modderige sporen. Ze liet zich niet klein krijgen en mede door pech van anderen schoof Savannah steeds een stukje op in het klassement om uiteindelijk als negentiende te finishen. Niet een dag om bij te schrijven in de top tien, maar wel weer punten om bij te schrijven in het ONK.

Foto’s: Freddie Driezes, Dries Dewitte