ONK Varsseveld

Eergisteren werd de vierde wedstrijd voor het ONK Quads Masters in Varsseveld verreden. Een baan die bekend is om het zware karakter en de toch wel onverwachte hoge temperatuur droeg er toe bij dat het voor meerderen een soort overlevingsstrijd werd.

Er stonden 31 rijders aan de start voor deze wedstrijd en Savannah kon, tijdens de tijdtraining, niet verder komen dan een 27-ste plek achter het starthek en hiermede op de tweede startrij.

Ze was goed weg van het starthek en leek zelfs aansluiting te vinden bij de eerste rij, toen er voor haar twee quads elkaar raakten en kantelden. Hierdoor kreeg zij ook een duw mee en weg was de mooie positie. Toch wist ze nog als 20-ste te finishen, waarmee ze niet echt tevreden was, want ze wil meer punten halen voor het kampioenschap en dan moet ze toch hoger op de ladder. Dat ze diep had moeten gaan bleek wel toen haar herstel na deze manche moeizaam verliep en ze zelfs bij aanvang van de tweede manche nog dermate misselijk was dat ze verwachte elk moment te moeten spugen. Maar met het idee dat dit ook onderweg zou kunnen, ergens in het bos, ging ze van start.

Ze zat er bij de start weer aardig bij en ging als twintigste het bos in. Na 25 min. en één ronde kwam ze als 21-ste over de finish. De misselijkheid was tijdens de manche gezakt en de laatste rondes kon ze zelfs nog iets versnellen. Blij dat ze het had kunnen volhouden en niet, zoals diverse anderen, tijdens de manche het circuit had moeten verlaten.

Foto’s: Luc Wright, Ilse Veehof, Angela Huisman