Succes in het Franse Goncourt

Ondanks de grote hitte en de dichte stofwolken die boven het circuit bleven hangen, wist het damesteam van VLS, met Savannah van der Laan, Kimberly van der Laan en Nathanaelle Abgrall zich te mengen tussen de beste mannenteams en was iedereen zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd. Achtste worden in een veld van 53, met name, mannenteams is zeker geen slechte prestatie.

Goncourt

Een snelle inschrijving zorgde ervoor dat het team de beste startplaats had bij de Le Mans start, maar als de motor dan niet onmiddellijk wil aanslaan, is dat voordeel snel weg. Toch wist Savannah in het eerste uur op het 5 km lange circuit al diverse rijders in te halen en aangekomen op de achtste plek lag er nog meer in het verschiet, ware het niet dat de wedstrijdleider Savannah de pits instuurde omdat ze geen achterlicht had. Verlichting was sowieso verplicht gezien het wedstrijdtijdstip van de eerste manche van 20.00 tot 0.00 uur, maar Savannah had niet begrepen dat de wedstrijdleiding tijdens dat eerste uur besloten had dat de verlichting al aan moest, omdat dit een voordeel zou zijn in de dikke stofwolken die bleven hangen, aangezien er niet tot nauwelijks wind was. Bij de pitstand aankomende dacht iedereen dat er iets met haar quad of verlichting was en werd snel het wedstrijdhesje, alsook de transponder gewisseld met de tweede rijder, Nathanaelle en dat kostte tijd en tien plekken. Tijd waarover Savannah zich boos maakte, want ze had nog gemakkelijk een uur kunnen rijden en daarmee de positie kunnen verbeter. Vanaf een achttiende plek moest er opnieuw naar voren gereden worden en dat lukte ook. Rond 22.00 uur werd het donker en nam Kimberly het stokje over om dat om 23.15 uur nog weer door Savannah te laten doen. Vijftig minuten later finishte Savannah als twaalfde en dat was ook haar startplaats voor de volgende ochtend, wanneer om 10.30 gestart moest worden voor de tweede manche van zes uur.

Goncourt

De start van de tweede manche, nu op een circuit van 8 km lang, ging goed, al na enkele bochten lag Savannah op de zevende positie en dat was een prima uitgangspositie om te kijken of er nog meer uit te halen viel. Zelf kon zij niet zien hoe ze lag ten opzichte van de anderen omdat het laken van stof dat hing op het circuit dat niet tot nauwelijks toeliet. Na ruim een uur kreeg zij het sein om te gaan wisselen omdat de tank (waar ze ’s avonds ook al mee gereden had voor de quad in het parc fermé moest) leeg dreigde te raken. Op een vierde !! plaats verliet zij het circuit en vervolgde de Franse Nathanelle de wedstrijd. Intussen stond de zon boven aan de hemel te branden en werd de situatie voor de rijders zwaarder en zwaarder. Na ruim een uur, op een negende plek, was de beurt aan Kimberly. Handhaven van de positie was het belangrijkste en na nog enkele wisselingen en de laatste  sessie door Savannah werd de Nederlands/Franse equipe afgevlagd op een achtste positie en als eerste vrouwenteam (de eerstvolgende vrouwenteams finishten op een 31-ste en 39-ste plaats).

Goncourt

 

Een mooie en succesvolle wedstrijd als voorbereiding op de Européan 8 uur in Bastogne en Mondial 12 heures Pont de Vaux. Aankomende zondag zal Savannah weer aan de start staan in Holten voor het vijfde ONK.

no images were found

Foto’s en video’s: Valerie Genin.