UMX Halle & ONK Den Dungen

Het weekend begon zaterdag met een UMX wedstrijd in Halle

Omdat er op zondag een NK en een ONK in Den Dungen verreden moest worden, was de opkomst gering. Er waren slechts 6 quadrijders, waarvan 5 die ook in Den Dungen zouden moeten rijden.

Het circuit in Halle was vooral in de training nog op veel plekken nat van de zware bui van vrijdag en met name in het bos en tussen de schansen was het zwaar. Savannah wist de eerste manche als derde te finishen, maar zat niet lekker in haar vel, en omdat ze zondag nog naar Den Dungen moest, besloot ze voor de tweede manche naar huis te gaan, de quad schoon te maken voor de zondag en een beetje rust te nemen.

Zondag 

Een wedstrijd voor het ONK. Het aantal rijders slinkt naar gelang de wedstrijden vorderen. Er waren 29 inschrijvingen. Aanvankelijk toonde de baan als harde baan en Savannah stond op zandbanden. Ze kwam dan ook niet verder dan de 23-ste tijd in de tijdtraining.

Na alle trainingen veranderde de baan steeds meer in een zandbaan. Alleen voorin was de ondergrond nog wat harder, en velen wisselden hun harde baan banden in voor zandbanden.

Savannah was voorzichtig bij de start door crashes in voorgaande klassen. Ze ging als 23-ste over de finish.

Het circuit werd zwaar de tweede manche. Savannah had een iets betere start, maar had het moeilijk in de wedstrijd. Ze was daarin niet de enige. Met uiteindelijk een 19-de plaats was dat het maximaal haalbare.

Met dank aan alle sponsoren. De benzine van deze twee dagen werd mede mogelijk gemaakt door Anjo en Jan-Wilhelm Hogeweide.  

Foto’s: Angela Huisman Photography, Ilse Veehof