Win or learn – ONK Oss & DM Kamp-Lintfort

ONK Oss

Zondag jl. werd de derde wedstrijd van het ONK gereden en de progressie in het zand is te zien. Savannah wist een 21-ste trainingstijd neer te zetten en heeft zichzelf daarmee wederom verbeterd. Toch was het eind resultaat niet dat wat ze er van gehoopt had. Na de opwarmronde, wachtend in het parc fermé, zette ze de motor van haar quad even uit om deze vervolgens korte tijd daarna weer te starten om naar het starthek te rijden, maar alles wat er gebeurde, de motor sloeg niet meer aan. De rijders achter haar mochten aansluiten achter het starthek en met vereende krachten werd de quad van Savannah de helling afgeduwd, naast het parc fermé en zowaar, sloeg de motor weer aan. Intussen waren er al 34 quads vertrokken vanaf het starthek en waren deze er al enkele bochten verder, voordat Savannah in vliegende start over het starthek vertrok.

Na enkele ronden kon ze aansluiten bij de staart van het veld en wat plaatsen winst boeken, totdat een onverwachte remactie van een rijder voor haar, ook haar dwong te remmen en daardoor sloeg de quad achter omhoog en kwam Savannah hardhandig met de bodem in aanraking. Vervolgens was ze de weg even kwijt en kostte het haar moeite om zich weer te focussen op het rijden. Toch wist ze nog een 23-ste plek te behalen in deze manche.

Al voor de tweede manche lagen er diepe sporen in het circuit en het beloofde een pittige manche te worden. Savannah kon nu aansluiten achter het starthek, maar trof het dat degene voor haar een slechte start had, dus wederom kon ze van achter af de wedstrijd opbouwen. Jammer genoeg kwam ze door een andere rijder vast te staan later in de wedstrijd en verloor ze weer wat plaatsen. Een 25-ste plaats was het uiteindelijke resultaat. Wederom een hele leerzame dag.

ONK Oss

ONK Oss

DM Kamp-Lintfort

Op 1 mei is er al sinds jaar en dag een wedstrijd voor de zijspannen en quads in Kamp Lintfort. Voor de quads een wedstrijd meetellende voor het Duitse Kampioenschap. Kamp Lintfort heeft een gedeeltelijke harde baan, maar ook een deel waar flinke sporen in komen en mede door de regen, werd dat gedurende de dag steeds heftiger.

Rijdend op een quad die speciaal voor de harde baan was afgesteld, begon ze de vrije training, maar maakte de 30 minuten niet vol. Na ruim tien minuten begon de motor slechter te lopen, om uiteindelijk de geest te geven en daarmee was de vrije training ten einde. De tijdtraining ging ze vervolgens rijden met haar eigen quad, die nog op het circuit van Oss stond afgesteld en waar snel andere banden onder gelegd werden. Met ruim 30 deelnemers aan de start wist Savannah een twintigste tijd  neer te zetten.

Regen zorgde intussen voor een flinke blubber bovenlaag op het circuit en na de verkenningsronde moesten al diverse brillen gewisseld worden voor aanvang van de eerste heat. Al kort na de start werden diverse brillen opzij gegooid, want de Duitse grond kleefde zo aan de roll-offs, dat een schoon kijkvlak niet meer mogelijk was. Ook Savannah moest haar bril af doen en kwam twee ronden later de pit in om een verse bril op te zetten. Als twintigste sloot ze de manche af.

De tweede manche ging nog beter, ze wist in de eerste bocht na de start diverse rijders te passeren en lag op een gegeven moment op een zestiende positie, toen ze niet meer doorkwam. De diepe sporen hadden de ketting van het tandwiel gedrukt en deze zat vast tussen het frame en de swingarm. Einde oefening voor Savannah, al was ze niet de enige in Kamp Lintfort met dit probleem. Na haar vielen nog enkele rijders (ook de leider van het veld) uit met exact hetzelfde probleem.

DM Kamp Lintfort

DM Kamp Lintfort

Foto’s: Ed Bulk Sportfotografie, Freddie Driezes, MX Pfau en Andreas Hofman.